Ik wil naar buiten!


Ik sta te popelen om in de moestuin aan de slag te gaan, maar eerst moeten er nog een paar binnenklussen afgerond worden, waaronder de trap, de bijkeuken en de badkamer. Daar waren we in de zes jaar die we hier nu wonen, nog niet aan toegekomen...

Toen we verhuisden van stad naar platteland was het het idee: 's zomers zo veel mogelijk buiten leven en 's winters heel veel klussen in huis. Zo werkt het dus niet. Het is ook 's winters heerlijk om buiten te zijn (en tegelijkertijd je hoofd leeg te maken). En er is altijd iets te doen: van snoeien tot hout hakken, van bladeren harken tot borders maken, van kippenhok timmeren tot prikkeldraad weghalen.

Met een stappenplan en de nodige discipline is het nu toch gelukt om enkele binnenklussen af te ronden:

- De trap en de bijkeuken zijn bijna klaar en dat werd tijd: iedereen komt hier binnen via de bijkeuken en die zag er afgeragd en smoezelig uit. Nu is het er fris wit en lekker licht. Binnenkort hebben we zelfs een kapstok (met schoolhaken van deurklinkonline.nl, waar ik heel blij mee ben).

- De beige badkamer (met een nog-net-te-repareren-gaatje in het emaillen bad) gaan we deze zomer verbouwen, maar dat wordt fijn uitbesteed. Nu nog even een buitendouche improviseren:-)







Reacties